• 2018高尔夫美国公开赛决赛轮:科普卡成功卫冕 2019-09-29
  • 2018“宝洁之家”焕新开启 2019-09-26
  • 王水平同志当选宜春市人民政府市长 2019-09-24
  • 搂住所言延退对于企业和零活就业者或专家型科技工作者而言很恰当,可是对于公务员这一群体来说延退可能导致利益固化行政僵化,这是普罗大众不能够容忍的。 2019-09-24
  • 【长沙天气】最新长沙今天天气,实时提供长沙气温、空气质量、24小时天气预报、生活指数查询 2019-09-18
  • 南方日报:为“份子钱”的改革叫好 2019-09-15
  • 江西“安全生产月”宣传咨询日活动启动 2019-08-28
  • 特朗普下令美国防部组建第六军种“太空军” 2019-08-28
  • 《关于发展租赁型职工集体宿舍的意见(试行)》正式发布实施 2019-08-26
  • 面包车塞进14个液化气罐 交警及时排除“定时炸弹” 2019-08-26
  • “自由画家”张碧晨:我的世界不只有黑白灰!张碧晨 2019-08-25
  • 四两如梦因没有好好务农而贫,却要抹黑国家,这是什么素质呀[微笑] 2019-08-19
  • 挪用近30万报纸征订款赌博 河南一报社聘用制干部获刑 2019-08-19
  • iPhone搜索框原来这么强大 以前白用了iPhone搜索框原来这么强大-手机行情 2019-08-17
  • 在线客服——华龙网 主流媒体 重庆门户 2019-08-17
  • 本网站为【成考帮】旗下网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,非政府官方网站,官方信息以江苏教育考试院www.jseea.cn为准。

    江苏成人高考信息网 >> 江苏成人高考复习资料专升本英语

    奇才vs热火全场视频:【江苏专升本】成人高考英语精讲讲义31--阅读理解II

    江苏成人高考网奇才vs活塞 www.gembaja.net 发布时间: 2018年04月02日

    奇才vs活塞 www.gembaja.net  

    第四章 阅读理解II(P89-140)

    四、真题讲解

    2008年成人高等学校专升本招生全国统考试题

    IV. Reading Comprehension (60 points)

    Directions: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

     

    Passage One

    Win a week in England!

    You still don't know what to do this summer? Well, here's your chance to win a one-week language course in Kent, England! Free 4 Fun and ETC (English Travel Connections) are giving away two trips to Rochester. This historic city is less than an hour's drive from London and close to the sea resort of Herne Bay. It is also the home of one of England's most famous writers, Charles Dickens. The town of Rochester is in Southeast England. Charles Dickens often wrote about it in his books. His home, God’s Hill, is there, too. A popular attraction is Rochester Castle, a large Norman fortress. It was built in the 11 th century and rebuilt during the 14th century. Other attractions are 36Rochester Cathedral, which was built during the 13th century, and Dickens Centre. It has got its name in honor of Dickens himself.

    The trip to England includes:

    *   travel by train (via the Euro tunnel) to and from any railway station in Germany

    *   room and full board with a guest family for one week

    *   language course in small groups

    *   two trips to London

    *   37large choice of sports and entertainment

    *   German-speaking advisors available 24 hours a day

    Interested? All you have to do is to answer the following question:

    39When was Charles Dickens born?

    So, take the chance and send your answer by l May to:

    Free4Fun "Rochester"

    Free4Fun, 24 Elphinstone Road, Hastings, 2FQ6VJ

    fax: 089 / 85 763-103

    38e-mail: free4 [email protected] netlight. com

    The two winners will be contacted directly before 5 May. They will also be announced in the June

    issue of Free4Fun. Good luck!

    For further information contact:

    phone: (03212) 144 43

    fax: (03212) 144 42

    e-mail: [email protected] etc. com

    36. Rochester Cathedral was built in the          .

    A. 1100s   

    B. 1200s    

    C. 1300s        

    D. 1400s

    答案:B

    解析:填空型细节题,对词法和常识判断。听讲座录音

    37. What activities can you participate in during the trip?

    A. Working as an advisor.  

    B. Learning German language.

    C. Traveling with a guest family.

    D. Enjoying sports and entertainment

    答案:D

    解析:疑问型细节题,对词法,排除法。听讲座录音

    38. If you want to win a prize you have to send your answer to          .

    A. the June issue of Free 4fun   

    B. [email protected] netlight.com

    C. [email protected] etc. corn    

    D. ETC

    答案:B

    解析:填空型细节题,对词法。听讲座录音

    39. The persons who know        of Charles Dickens are likely to win the free trip.

    A. the birth date                    

    B. the home town

    C. the major works                  

    D. the writing style

    答案:A

    解析:填空型细节题,对词法。听讲座录音

     

    Passage Two

    40 In 2000, with little but a bar and a church left to make it a destination, tiny St. James, Nebraska, was taken off state highway maps. 40,41Then the church closed, and the small farm village in the state's northeast corner looked set to just disappear.  43Thanks to five devoted women, it didn't.

    In May 2001, after meeting with staff from the Center for Rural Affairs, the friends--Louise Guy, Vicky Koch, Jeanette Pinkelman, Mary Rose Pinkelman and Violet Pinkelman--opened a weekend market for vendors (小商贩) to sell handcrafts and local food.

    "We felt like, what can we do to bring the community together?" says Mary Rose Pinkelman. "We decided to make a place to sell local goods. " They set up shop in the church school, which, though closed for nearly 40 years, had been well maintained. The first weekend, 16 vendors took over an old classroom. The result was an instant hit. Today, the market draws up to 70 vendors--who sell such items as homemade jellies, baked goods, hand-woven rugs, and farm-grown produce--and what Pinkelman calls an unexpected number of visitors. In the process, the market has made St. James a destination again, putting it back on the state road map.

    40. According to Paragraph l, what fate was St. James, Nebraska suffering?

    A. The replacement of the church school.   

    B. The disappearance from highway maps

    C. The closedown of the bar.  

    D. The set-up of a market.

    答案:B

    解析:推断引申题,对词法。听讲座录音

    41. St. James in this passage is        .

    A. a small village                

    B. a little farm

    C. a tiny city                     

    D. a little town

    答案:A

    解析:填空型细节题,对词法。听讲座录音

    42. What does the underlined phrase "an instant hit" (Paragraph 3) mean?

    A. A fast blow.                          

    B. A sudden beat.

    C. A big strike.                          

    D. A quick success.

    答案:D

    解析:词义判断题,逻辑推理法。听讲座录音

    43. St. James has been put back to the state road map due to          .

    A. the efforts of five women     

    B. the efforts of the Center for Rural Affairs

    C. the vendors in the local place   

    D. the unexpected number of visitors

    答案:A

    解析:推断引申题,对词法。听讲座录音

     

    Passage Three

    44 Romeo and Juliet was probably written in 1595, when Shakespeare was a young, successful playwright. He had already written comedies and history plays, but had not yet developed his skill at tragedy.

    The power of fate is strong in Shakespeare's play. 45Chance and evil eventually join to bring tragedy. Chance involves Romeo in a murder; chance prevents a message from reaching Romeo in time; chance brings about a deadly meeting in a cemetery.

    Many Elizabethans were followers of astrology (星相术) and believed that the stars could control events. Thus, Romeo and Juliet are referred to as "star-crossed lovers" whose stars doomed (命中注定) them to disaster.

    46 Elizabethans also had a concept of fate in the person of Dame Fortune (命运女神). By spinning her wheel, she could raise the state of a beggar or lower that of a king. One of the fascinations of Shakespeare is the way in which he put these ideas into the play.

    47One of the most difficult things to decide about this play is the question of responsibility. Did irresistible fate bring tragedy to Romeo and Juliet, or were they themselves to blame? The fact that this question is not resolved by the author also helps to make Shakespeare's Romeo and Juliet a fascinating work.

    44. According to Paragraph l, Shakespeare wrote Romeo and Juliet          .

    A. when he succeeded in comedies and history plays

    B. after he had developed his skill in tragedy

    C. before he wrote comedies and history plays

    D. when he was no longer young

    答案:A

    解析:填空型细节题,对词法。听讲座录音

    45. According to the passage, chance         .

    A. involves Juliet in a murder

    B. sends Romeo and Juliet into evil-doing

    C. causes late arrival of a message for Romeo

    D. leads to a happy meeting between Romeo and Juliet

    答案:C

    解析:推断引申题,对词法和排除法。听讲座录音

     

     

     


    成考帮免费成考网校
  • 2018高尔夫美国公开赛决赛轮:科普卡成功卫冕 2019-09-29
  • 2018“宝洁之家”焕新开启 2019-09-26
  • 王水平同志当选宜春市人民政府市长 2019-09-24
  • 搂住所言延退对于企业和零活就业者或专家型科技工作者而言很恰当,可是对于公务员这一群体来说延退可能导致利益固化行政僵化,这是普罗大众不能够容忍的。 2019-09-24
  • 【长沙天气】最新长沙今天天气,实时提供长沙气温、空气质量、24小时天气预报、生活指数查询 2019-09-18
  • 南方日报:为“份子钱”的改革叫好 2019-09-15
  • 江西“安全生产月”宣传咨询日活动启动 2019-08-28
  • 特朗普下令美国防部组建第六军种“太空军” 2019-08-28
  • 《关于发展租赁型职工集体宿舍的意见(试行)》正式发布实施 2019-08-26
  • 面包车塞进14个液化气罐 交警及时排除“定时炸弹” 2019-08-26
  • “自由画家”张碧晨:我的世界不只有黑白灰!张碧晨 2019-08-25
  • 四两如梦因没有好好务农而贫,却要抹黑国家,这是什么素质呀[微笑] 2019-08-19
  • 挪用近30万报纸征订款赌博 河南一报社聘用制干部获刑 2019-08-19
  • iPhone搜索框原来这么强大 以前白用了iPhone搜索框原来这么强大-手机行情 2019-08-17
  • 在线客服——华龙网 主流媒体 重庆门户 2019-08-17
  • 快三和值推算技巧 加拿大28计划软件安卓版 抢庄牛牛游戏大厅 我乐时时彩计划网 二八杠顺口溜介绍 久盛国际登录 ag开牌不同地区结果一样吗 爵士娱乐充值后不能提现吗 重庆老时时采彩开奖 江苏时时网址 11选五组选奖金是多少 欢乐斗地主二人官方版 赛车6码倍投方案 重庆时时历史开彩结果 大发快三大小单双口诀 重庆时时五星彩走势图